All She Knows

Friday, December 31, 2010

Last day to feel this 2010 environment

Assalamulaikum





today is the last day that we will feel the 2010 environment cause now the time eagerly want to ticking faster and tomorrow is 1 January 2011 . what a such a special number :D
dey minah sila berhenti speaking lah ;(


ok sebenarnya bukan tak mau tulis melayu tapi sekolah lagi 3 hari bahasa inggeris dah memang tahap patut campak ke laut . hantar dekat amazon biar kena makan dengan piranha [ betul ke piranha dekat amazon ]

perasan tak entri lepas dah promise jarang online tapi tengok aku tetap on tak off-off . aku nak menikmati keindahan tahun 2010 sebelum masuk 2011 yang memerlukan aku 24/7 berkawan baik dengan buku bukan dengan broadband , lappy and etc . kiranya kena buat si buku ni Best Friend Forever lah .


kalau terpisah sikit mulalah dengar " Jangan pisahkan aku dan dia ! Tuhan tolonglah ku cinta dia . Biarkan kami tetap bersama di dalam suka dan duka "


mulalah aku melalut tak tentu pasal ni .cuba tengok balik bait-bait lagu tadi . aku dah siap bold kan Ku cinta dia menujukkan aku dah mula untuk mencintai dia . lepas ni boleh lah panggil aku Izlyn the NERD !


start esok aku nak mempersiapkan mental dan fizikal untuk sesi persekolahan 2011 . sekarang wa semangat tahu nak pakai name tag bagai jahit-jahit lencana padahal 2 tahun aku sekolah menengah sekali pun aku tak pernah pakai name tag . bila time sport check mulalah gelabah cari name tag dalam bag pinjam orang punya dan etc .

sebab aku malas pakai name tag sebab aku budak yang baik so tak payah nak pakai name tag ni [yuck sila muntah sesama ] HAHA! bukan deyh sebab pengawas-pengawas perempuan sesi petang tu semua kawan aku . kitakan kawan mana boleh tulis nama kawan kan :D


next year bebeh kena jadi nerd+more discipline = cikgu displin garang-garang woot . itu pasal kena jadi macam tu . tidak nanti terpaksalah aku dating dengan cikgu-cikgu displin . so kalau aku terlanggar korang sambil baca buku silalah cakap " Dey dia baca bukulah ! " then baru aku respon sambil membalas " x + y = ? "

oklah entri ni mungkin terakhir untuk 2010 :D so aku doakan korang semua agar panjang umur murah rezeki . thanks for reading yo ! dan buat yang baru follow welcome to Izlyn Qistina blog . bye dude !

Thursday, December 30, 2010

Stop doing this anymore !

Assalamualaikum






we almost into a new year 2011 . after I through 365 days , 7 days a week and 24 hours a day a lot of things that happen . a good and bad of things happen but it nows can be memories cause now we are leaving 2010 and say hello to 2011 .


for 2011 i am going to seat for PMR or in commercial name Penilaian Menengah Rendah . this one of the things that make me feel like can stop the time or can you make me to be in my childhood just like before ? HAHA ! i know all of this things never happen . we need to through all the things that happen .

for 2011 i am determined to get 8 A for PMR . as all you know that knowledge that is important to our lives . but then if i want to get 8 A i need to sacrifice my leisure time .

this is a notification to all of you that starting 2011 i will rarely update this blog or on my facebook . so this blog will be abandoned for a long term . i will try my best to update this blog once a week . so please pray for me hope that i get 8 A for PMR .this song inspired me a lot and the lyrics is meaningful .




Do you ever feel like a plastic bag
Drifting throught the wind
Wanting to start again

Do you ever feel, feel so paper thin
Like a house of cards
One blow from caving in

Do you ever feel already buried deep
Six feet under scream
But no one seems to hear a thing

Do you know that tehre's still a chance for you
Cause there's a spark in you

You just gotta ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what your worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on let your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gunna leave 'em fallin' down-own-own

You don't have to feel like a waste of space
You're original, cannot be replaced
If you only knew what the future holds
After a hurricane comes a rainbow

Maybe you're reason why all the doors are closed
So you can open one that leads you to the perfect road

Like a lightning bolt, your heart will blow
And when it's time, you'll know

You just gotta ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what your worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on slet your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gunna leave 'em fallin' down-own-own

Boom, boom, boom
Even brighter than the moon, moon, moon
It's always been inside of you, you, you
And now it's time to let it through

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what your worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on slet your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gunna leave 'em goin "Oh, oh, oh!"

Boom, boom, boom
Even brighter than the moon, moon, moon
Boom, boom, boom
Even brighter than the moon, moon, moon

this song inspired me a lot and the lyrics is meaningful . so hope you all will be like a fireworks !
Love you all ! truly and sincere from Izlyn Qistina

Tuesday, December 28, 2010

Entry terpendek aku pernah buat kowt ....

Assalamualaikum :D






kali ni aku nak kasi entry terpendek untuk korang tapi tak adalah pendek sangat . ada seorang kawan aku yang baca blog aku suruh aku pendekkan sikit ayat-ayat aku . okay aku tak perasan pula selama ni aku tulis panjang . so thanks to you lah sebab tegur :D


disebabkan nak sangat jadikan entri yang terpendek aku pernah buat korang layanlah gambar buruk aku ni ya ! jom kita cekikdaut !



tayang gigi kojap dan bukan geng lady gaga ok !


ada ciri-ciri jadi model iklan darlie tak ?

kehodohan terserlah disini dan sekali lagi bukan geng lady gaga !


cukup-cukuplah korang tengok gambar huduh aku . so thanks for read dan sila tekan butang like kalau suka . harap maaf butang unlike tak ada kalau tak suka tapi boleh tulis dekat shoutmix kalau tak suka . BYE !

Monday, December 27, 2010

Aku dapat kad kahwin Rabecca .


Assalamulaikum : D





hari ni aku nak kecoh sikit sebab aku dapat kad kahwin Rabecca . Rabecca mana ? meh sini aku
tunjuk gambar dia mesti korang kenal punya !



Rabecca Nur Al Islam


hang pa kenal tak dia siapa ? aku rasa mesti korang semua kenal si awek cun lagi seksi ni . Meh sini aku nak cakap aku dapat kad kahwin dia . Aku bukannya ada pertalian saudara dengan dia selain saudara sesama Islam . Mesti korang pelik macam mana aku boleh dapat kad kahwin dia padahal aku bukannya wartawan atau sedara-mara dia .


Bakal suami dia ni kawan dengan Encik Abah . so dia jemputlah Encik Abah pergi kahwin dia nanti . Mesti korang nak kata mana bukti yang dia bagi kad kahwin ? Nak sangat bukti amiklah
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

Ni ha ambik gambar kad kahwin dia .


Tak percaya lagi ke ?



betul tak percaya ?



pandai-pandailah rotate sendiri ya !



ok dah percaya ke belum . tak percaya lantak korang lah . Tapi kat kad ni dia tak tulis turut mengundang seisi keluarga . Dia hanya jemput Puan Mama dengan Encik Abah so aku dengan adik aku tak boleh ikut . Tapi kalau betul puan mama dengan encik abah pergi aku dengan adik nak duduk dekat mana ?


thanks for reading this entry . tochee ! tochee ! tochee!

Baru aku rasa yang sekolah dah nak bukak !

Assalamualaikum :D






Alhamdullilah sebab barang sekolah semua dah beli . sekarang ni tinggal nak beli serkup kepala aka anak tudung . kalau korang tahu tempat mana yang dekat nak beli si serkup ni ? puas aku cari tak jumpa . kalau jumpa pun warna hitam dan serkup mak bedah dengan mak peah pakai pergi gosip .






kenapa blushing ? nak pinjam serkup boleh ?




boleh tak pinjam serkup ?


alo warna merah ke ? warna lain tak ada ke ?


tak mo hijau . hijau untuk nami lah !



ok ok tak mo nangis . tak jadilah nak pinjam serkup . tak mo nangis ok :D


kesudahannya aku tak jadi pinjam si budak comel ini punya serkup . baru nak pinjam dia dah nangis . so terpaksa lah aku pergi cari juga serkup kepala ni dekat kedai yang ada jual -__-


ni ha aku ada pantun untuk korang


mak cik bedah pergi gosip
gosip dengan mak cik peah
kalau rasa nak bergosip
mari datang sinilah !

kampung jauh dekat timur
kalau balik melencet buntut
kita punya adat ketimuran
jangan buat yang tidak patut !



pergi koperasi beli roti
lepas itu pergi dataran
bila dah bukak sekolah nanti
tunggu aku dekat dewan


last but not least

saya Izlyn tuan empunya blog
selalu merepek bila menulis
terima kasih singgah ini blog
saya bukan seorang pelukis


ok lah cukup aku merepek dekat sini . so kepada yang baca blog Izlyn Qistina thanks sebab baca dan singgah . XOXO izlyn

p/s : WTH aku tulis XOXO bagai ni ? biar lah aku nak jadi gedik sekali-sekala :D

Sunday, December 26, 2010

Feeling-feeling tengok bola dokek kedai mamak

Assalamulaikum :D




aku baru balik dari tengok bola dokek kedai mamak . syok gila weyh tengok bola dekat kedai mamak . macam-macam ragam manusia kau boleh tengok kalau pergi tengok bola dekat kedai mamak . berapa kali kedai mamak aku nak ulang ni ? yang bestnya time dah nak masuk gol semua menjerit Cepat , Cepat , Cepat ! and yang paling best bila Malaysia menang gol kedua ada satu suara ni cakap Esok cuti weyh ! amboi selamba badak hang cakap esok cuti . aku no hal kalau cuti ke tak cuti sebab aku bukannya berkerja pun . orang kerja lah feeling-feeling nak cuti coz dah bersekang mata tengok bola .



tapi kalau tengok bola part yang paling best bila depa baling-baling mercun lah . syok habis ! time ni lah nak tengok penyokong mana paling ganas . tapi tadi bila aku tengok game Malaysia lawan Indonesia memang tak meyesallah aku pi kedai mamak .



Tahniah buat pemain Malaysia sebab menang 3-0 . hang pa memang terror gila ! buat keeper Indonesia janganlah psycho weyh ! Kau ni mainlah elok-elok sikit ni tak selamba badak keluar padang . tapi kalau kau betul-betul nak keluar janganlah ajak kawan-kawan hang sekali . tapi tak pa juga kalau hang pa semua keluar kiranya macam tu seri lah kan .



final second round ni aku nak lagi lah pi tengok dekat kedai mamak sambil menghirup sirap limau . biar aku feeling sekali lagi tengok bola dekat kedai mamak lepas tu aku tompang sekaki jerit bila bola masuk gol . lepas tu balik telinga dah tak elastic sebab terlampau banyak sangat dengar orang menjerit .


Khairul Fahmi aka Apek


so good luck lah ya pemain Malaysia nanti main dekat Jakarta elok-elok tau . biar laju asal menang ! aku nak bersiap sedia fizikal dan mental menghadapi kekecohan kedai mamak .
so jomlah pakat-pakat pi duduk dekat kedai mamak ok ! thanks for reading :D

Saturday, December 25, 2010

New Refreshment

Assalamualaikum readers :D





walaweyh dah lama aku tak update blog . kalau korang perasan aku dah tak update lebih kurang seminggu . rindu aku tak ? kalau tak pi tekan button X dekat atas tu . sebenarnya banyak benda aku nak cerita sepanjang aku menyepikan diri ni . aku nak cerita pasal adik aku sunat , aku jalan-jalan pi Terengganu dan macam-macam lagi . semua tu aku akan cerita kalau aku rajin lah ok .


sebelum tu nak tanya how's your holiday ? where did you go ? ini soalan biasa akan di dengar bila start sekolah . cikgu-cikgu sibuk nak tanya pergi mana cuti sekolah .baca buku ke tak ? and others soalan yang biasa akan aku dengar bila bukak sekolah .tahun ni aku tak ada holiday dokek mana-mana . just balik kampung je . yelah aku tak macam korang jalan dokek luar negara .


apa macam kawan-kawan baju sekolah dah beli ke belum ? kalau tak beli tak kan nak pergi sekolah pakai jeans dengan t-shirt sambil pakai selipar jepon . tak pasal-pasal nanti kena kejar dengan cikgu displin . lagi-lagi yang satu sekolah dengan aku . cikgu-cikgu displin memang tergarang dari ladang wok !

lagi 9 hari aku akan mengalami transformasi bukan transformers okay ! lagi 9 hari aku dah tak boleh bangun pukul 10 pagi dan mandi pukul 12 . sebab lagi 9 hari aku akan ke sekolah pagi .
dah dua tahun aku sekolah petang lagi 9 hari kena pergi sekolah pagi aku kena bangun pukul 6 sebab nak berebut toilet dengan puan mama . encik abah dan adik .

kalau dulu aku tidur pukul 3 pagi lagi 9 hari aku kena start tidur pukul 10 . dah tak boleh berfoya-foya main fesbuk tengok TV bagai ni . kalau tak mahu aku tertidur dalam kelas . lepas tu dating dengan cikgu displin pasal tidur dalam kelas .

Last but not least to all my readers happy 2011 . mari kita semua tanam azam untuk berjaya . jangan tanam-tanam tapi tak bertunas . paham tak maksud aku ? kalau tak paham korang pikirlah sedalam-dalamnya okay ! buat PMR candidates 2011 jom sama-sama kita usah supaya mendapat 8 A/ 9 A dalam PMR . Amiin ..





I wish you have a best year for this year and next year and until forever . May Allah bless you :)

Sunday, December 19, 2010

Having Asthma and It Sucks


Assalamualaikum :)





kejap nak ambik nafas panjang sikit . fuhhhhh ! akhirnya sakit ni pergi juga . hari ni aku kena penyakit semput aku dengan tiba-tiba . aku tak paham bonar kenapa tiap kali aku balik kampung mesti penyakit semput ni datang .


bila dia datang mulalah mengeluarkan bunyi-bunyi yang sangat annoying . bunyi nya macam mercun roket yang dah bakar tapi tak terlepas . lebih kurang macam tulah .disebabkan terlampau tak tahan sangat sampai nak ambik nafas pun kena guna hidung dan mulut so cakap dekat puan mama pergi pharmacy nak beli ubat .



one of the medicine that i took :D


salah satu ubat yang aku ambil . tapi tadi aku telan ubat ventolin 2 mg gambar tak ada dekat sini sebab malas nak tangkap gambar . yang tak bestnya makan ubat ventolin akan dapat satu penyakit . bila dah telan je ubat ni mesti tangan aku mengigil macam orang kena parkinson .
agak-agak korang nak rasa macam mana orang sakit parkinson tu try lah ubat ni ya :D


bilalah penyakit aku ni nak hilang . bukan makin baik makin teruk . tapi tak adalah teruk sampai kena pakai inhaler . setakat makan pill bila sakit sudah . buat hasya dan dyana bila masa blog aku famous ? blog hang pa yang famous tapi tak nak mengaku . lompang kang baru tahu .
gurau-gurau ya sayang hasya dan dyana :D


merci sebab baca entri aku ni . arigato banyak-banyak !


Saturday, December 18, 2010

Perkhidmatan kedai mamak di rumah

Assalamualaikum :D




rumah nenek aku dah macam kedai mamak sebab semua pakat datang rumah nenek aku tengok bola . sebenarnya ada kenduri sikit sempena adik aku sunat then dah habis kenduri tiba-tiba jadi kedai mamak . bila masuk je bola dalam gol semua cakap GOL sampai bergegar rumah nenek aku ni . bila bola tak dah nak dekat je masuk semua kata cepatlah masuk ! tendang jelah segala ayat-ayat standard kalau tengok bola .


aku tak tahu siapa lawan siapa sebab aku duduk dalam bilik . tapi suara memang kasi gegar rumah nenek aku . tapi aku rasa ni game Malaysia kot sebab aku keluar nampak samar-samar macam Malaysia .


tapi aku kalau tournament Malaysia kurang sikit tapi kalau FIFA WorldCup aku suka . sebab utama boleh usha kot-kot ada players yang handsome boleh aku google cari nama dia . gigihnya aku semata-mata nak tahu nama player tu .

tapi aku tak tahu kenapa sekarang ni aku dah kurang sangat nak makan dekat kedai mamak.
mungkin sebab aku ada baca blog yang cerita pasal kekotoran si mamak ni sampai kalau pergi kedai mamak aku akan teringat-ingat pasal apa yang aku baca . terus tak jadi makan .


thanks to fatin sebab menambahkan followers dekat blog ni . thanks juga baca blog ni kepada semua readers :D

Blogger yang tak famous itu aku :(


Assalamualaikum :(



wa tension kalau pergi blog orang tengok dia punya followers lebih daripada aku . tension bebenor tahu . rasa macam nak cekik-cekik je tanya kenapa followers hang banyak sangat . apa korang pakai ilmu guna-guna gula-gula ke ? tension wa tengok traffic lu orang umpama seperti tengah ada lumba haram halal dekat jalan yang polis trafik tak tahu .


Bilalah wa punya followers nak beratus-ratus beriban-riban berjuta-juta bagai ni . wa jealous tengok hasya dan diyana punya followers . beratus-ratus babe ! hasya punya followers setiap hari mesti naiklah . tak pernah tak naik . Diyana punya blog sampai cik epal baca . aku jangan cakap cik epal , cik nangka pun tak pernah baca . yang bestnya cik epal ni siap komen lagi blog dia . korang pakai ilmu gula-gula ke ? jawab jangan tak jawab !


Followers aku tak adalah banyak mana walaupun pada hakikatnya memanglah sikit followers aku. kadang-kadang aku tanya juga dekat diri aku kenapa orang tak baca blog aku ? mungkin sebab aku tak cun so orang tak nak baca or maybe cerita aku tak best itu sebab orang tak nak baca . tapi aku tak mengamalkan prinsip i follow you , you follow me .



aku tak pernah buat benda ni semua . bagi aku kalau kau rasa cerita aku best kau dialu-alukan untuk follow kalau kau rasa cerita aku bosan so jangan lah datang lagi dekat blog Izlyn Qistina ini ya . tapi aku tetap jealous bila tengok followers blog tu banyak . tapi aku kena ingat balik kenapa aku ber-blogging ni . aku ber-blogging sebenarnya saja-saja umpama diari aku yang aku tulis dari hati aku . bila orang follow blog kita hanyalah sekadar bonus . so kepada para followers aku mengucapkan ber zillion-zillion terima kasih sebab sudi blog aku . tanpa korang siapalah aku :D


Officially On

Assalamualaikum :D




sekarang dokek kampung sambil menikmati angin sepoi-sepoi kentut . opss salah angin sepoi-sepoi bahasa . nasiblah internet rumah nenek aku ni agak laju walaupun rumah nenek aku ni tersorok ke dalam hutan . tapi yang tak bestnya internet rumah nenek aku sekejap laju sekejap perlahan . bila dah start perlahan jangan harap dia nak laju balik .


aku ni cakap tak serupa bikin kata nanti balik kampung jarang update tapi aku ni tak tahan ma nak update jugak blog ni karang tak update followers lari T_T aku nak jugak update walaupun idea sebenarnya tak ada langsung . ok sekali lagi diulang idea tak ada langsung . tapi disebabkan ada orang tanya bila aku nak update . aku gagahkan diri jugak menghupdate blog ni sambil ketuk-ketuk kepala supaya idea keluar .


nak tanya family korang besar tak ? sepupu ramai tak ? kalau belah puan mama sepupu aku sikit je dan yang penting semua kecik-kecik . yang paling besar umur 17 tahun yang sekarang tengah baca buku untuk SPM . yang paling kecik umur 2 tahun .

Jadi kalau balik kampung aku akan buat hal sendiri dan akan online sampai internet lembab . bilalah dah lembab kita buat apa ? kita tengok tv lah . tapi aku jarang melekat dekat rumah nenek aku ni dan selalunya aku jalan-jalan pusing satu Kota Bharu dengan puan mama dan encik abah . tak adanya aku balik kampung menoreh getah , tanam padi , jaga lembu dan tangkap ayam . tak pernah aku buat semua benda ni .




bilalah izlyn nak tangkap aku ?



moo moo moo moo !



aktiviti aku hanya bangun tidur , makan , mandi , online , jalan-jalan dan ulang balik benda yang sama sampai habis cuti . tapi aku frust sebab selalu miss bila ex-6USM buat reunion . cis korang ni suka buat reunion bila aku balik kampung . first time buat reunion aku tak dapat datang sebab aku fly to bandung . second time cuti sekolah aku balik kampung , third pun cuti sekolah aku buat apa balik kampung dan yang keempat ni pun aku balik kampung . jadi kalau nak buat reunion cubalah time aku senang . suka buat time aku busy ;( kalau korang buat juga time aku busy nampaknya sampai bila aku tak pergi reunion . ok juga kan kalau aku pergi reunion time aku dah berjaya dan dah kerja . time tu nak pergi rewang dekat mana pun tak apa .


hangout dekat alamanda .


ni gambar last year bulan 11 kita orang bertiga hangout dekat alamanda . mana boleh jauh-jauh umur pun baru 13 time ni mana boleh jalan jauh . setakat alamanda sudah ! tapi tahun ini kita orang tak hangout sebab masing-masing busy .

so kepada budak-budak 6 USM yang baca blog aku lain kali reunion tu buatlah awal-awal ya !
cukup-cukup entri aku ya . tochee tochee sebab sudi baca sampai habis :)

Thursday, December 16, 2010

PMR CANDIDATES 2011

Assalamualaikum :D



We are young, we run free
Stay up late, we don't sleep
Got our friends, got the night
We'll be alright

Tonight you won't be by your self-self
Just leave your problems on the shelf-shelf
You won't wanna be nowhere else-else
So let's go, so let's go (we got the club like)

(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) and all the girls sayin'
(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) the whole world sayin'
(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) yeah, yeah, come on let's
Get drunk, toast it up, we don't give a fuck

We are young, we run free
Stay up late, we don't sleep
Got our friends, got the night
We'll be alright

Throw our hands in the air
Pretty girls everywhere
Got our friends, got the night
We'll be alright

(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) alright, alright, alright
(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) ah, ah, ah, ah
(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) alright, alright, alright
(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) ah, ah, ah, ah

We walk the streets like we don't care-care
Our middle fingers in the air-air
So come and join us if you dare-dare
Yeah let's go, yeah let's go (we got the club like)

(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) and all the girls sayin'
(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) the whole world sayin'
(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) yeah, yeah, come on let's
Get drunk, toast it up, we don't give a fuck

We are young, we run free
Stay up late, we don't sleep
Got our friends, got the night
We'll be alright

Throw our hands in the air
Pretty girls everywhere
Got our friends, got the night
We'll be alright

It feels like, ahh-ah-ah-ah-ah
(It feels good, don't it?) ahh-ah-ah-ah-ah
(yo, yo, yeah, d-don't it?) yeah, yeah, yeah, yeah, yeah
(yeah) We'll be alright (ahh!)

It feels like, ahh-ah-ah-ah-ah
(It feels good, don't it?) ahh-ah-ah-ah-ah
(yo, yo, yeah, d-don't it?) yeah, yeah, yeah, yeah, yeah
(yeah) We'll be alright (uh-huh, ha-ha)

We are young, we run free
Stay up late, we don't sleep
Got our friends, got the night
We'll be alright

Throw our hands in the air
(ahh-ah-ah-ah-ah)
Pretty girls everywhere
(ahh-ah-ah-ah-ah)
Got our friends, got the night
(yeah, yeah, yeah, yeah, yeah)
We'll be alright

Thumps Up !


jangan tension-tension pasal PMR . chill lah bro ! bukan chili . memanglah cuak-cuak sebab PMR tu tengah tunggu kedatangan kita . tapi kalau kita tension sangat satu hapak pun tak jadi . tengok lirik ni chill je dia lupa pasal masalah dia . tapi dalam lrik ni ada benda yang tak patut buat jadi jangan lah ikut . ini sebagai simile untuk kehidupan kita .


kita masih muda dan kita nikmatilah hidup kita . tapi jangan tersasar jalan sudah . buat yang baik yang jahat tinggalkan okay . ni antara lagu tengah hot macam pisang goreng mak cik yang celup tangan dalam minyak panas .

Lagu : We'll Be Alright
Penyanyi : Travis Mccoy

Travis Mccoy ni yang nyanyi dengan Bruno Mars lagu billionaire . lagu peberet aku tu sebab mana tahu boleh jadi billionaire lepas tu boleh belanja korang choki-choki . Travis Mccoy ni ex-boyfriend Katy Perry yang dah kahwin dengan Russel Brand . aku tak tahulah eja Russel tu betul ke tak . layan jelah ok . Thanks yo baca ! bye yo !


Tak sabar-sabar nak tengok adik aku kena sunat :D


Assalamualaikum :D



sekarang ni cuti sekolah budak-budak lelaki mesti cuak kalau cuti sekolah panjang mana taknya time nilah tok mudim tengah mengasah kapak untuk potong mereka punya tuut . termasuklah adik aku yang lagi 2 hari nak kena sunat . Yay ! aku suka :)



sekarang ni agenda aku nak takut-takutkan dia biar dia rasa cuak nak sunat . adik aku ni dok kata tak mau pergi tok mudim nak pergi hospital . tak mau potong nak laser . banyak cikadak kau dik . nak demand-demand macam diva .


encik abah ni dok cerita macam mana zaman dia sunat . duduk atas batang pisang sambil tok mudim mengasah kapak then dengan lafaz bismillah apa lagi kita potong . teringat lagu potong !
aku saja menggunakan kapak sebagai alat nak nampak macam hiperbola sikit padahal pakai pisau je .


sekarang ni tok mudim dah tak laku dah sebab sekarang semua nak pegi klinik or hospital . dah tak main potong-potong ni . kita main laser-laser sampai terlaser hilang benda tuut . lepas tu menangis sebab dah tak ada alat tuut .


aku nak tanya siapa ada jawapan kasi tahulah :)
kalau lepas potong macam mana dia nak kencing ?
lepas potong macam mana nak mandi ?
dan bila lelaki keluar halkum ?


aku selalu usha adik aku punya leher pegang-pegang nak rasa halkum dia . tapi nan ado ! bila weyh laki keluar halkum ? tak sabar-sabar aku nak tengok halkum adik aku gerak-gerak time dia cakap . mesti geram tengok halkum dia rasa nak pegang je .picit-picit dia punya halkum . dan bila dia sudah pecah suara mesti aku akan gelak-gelakkan dia . macam aku buat dekat satu kawan aku bila dia baru pecah malu-malu nak cakap . then bila cikgu tanya soalan mestilah kena jawabkan . bila dia bukak mulut jawap soalan aku ketawa terbahak-bahak . mana taknya semalam suara budak-budak hari ni suara macam jantan tu pasal aku ketawa . then time tak ada cikgu mulalah aku suruh dia cakap sebab nak dengar suara dia . kesian kau ya :)



ini budak mahu kena sunat ! selamat berkengkang ya !



balik kampung nanti mungkin jarang update sebab internet aku agak lemab seperti siput khinzir lawan dengan kura-kura . korang pikirlah mana satu yang akan menang kalau dia orang ni berlawan .

cukup-cukup aku menyakitkan mata korang membaca so bye ! thanks to wani sebab follow blog akak yang tak seberapa ni . thanks yo for reads and pergilah canang dekat kawan-kawan pasal blog aku biar pemes :D

Wednesday, December 15, 2010

Only Girl In The World

Assalamualaikum :D




dah lama tak menghupdate blog ni bukan apa penyakit MALAS dah datang tak ada ubat yang boleh mencegah . Nyiahihi ! korang rindu dekat aku tak ? *winkwink*
bukan tak nak update tapi aku tak tahu nak tulis apa . kang aku tulis benda merapik buat penat mata korang je baca blog aku . kang ada yang kata menyosal aku baca blog budak ni :p .


sekolah dah nak start barang sekolah satu hapak pun aku tak siapkan lagi . baju sekolah tak beli ,
buku tulis dan segala alat-alat sekolahlah aku belum beli . buku teks yang cikgu bagi sebelum cuti selak pun belum apatah lagi baca . jauh panggang dari api ! karang masuk sekolah ternonong bila cikgu tanya dah buat ulang kaji ke belum . aku akan buat pengakuan exclusive kata aku tak buat revision . mahu kena sindir kata buat apa time cuti . akan aku jawab dengan berani "saya buat lemak cikgu "
siapa yang baca blog aku ni ada tak yang pernah sekolah perempuan atau ex-budak sekolah perempuan ? kalau ada aku nak tanya best tak ? aku tak ada pengalaman sekolah perempuan ni sebab dari aku tadika sampai sekolah menengah aku sekolah campur lelaki perempuan betina jantan .


tapi dari pandangan aku sekolah perempuan ni mesti tak best kan . yelah asyik tengok jantina yang sama . toleh kanan perempuan toleh kiri perempuan pandang depan perempuan pandang belakang perempuan semuanya perempuan . kiranya ONLY GIRL IN THE WORLD . mean world dekat sini umpama sekolah tu world lah .

the cheetah girls :D


tapi aku rindu dengan kawan gelak-gelak aku , kawan gila-gila aku dan kawan rayau-rayau aku .
dekat rumah ni aku gelak sorang-sorang sebab bila aku buat lawak tak ada siapa nak gelak . bila aku cerita sikit dekat adik aku pasal benda lawak dia buat bodoh je . then dia akan tanya "apa yang lawaknya " tersentap mak nyah dengar dia cakap macam tu .


nasiblah ada satu cerita ni yang sumpah lawak nak mati . aku gelak kuat gila sampai kena marah dengan encik abah sebab kalau aku gelak over nanti aku semput . memang pelik penyakit aku . tapi kalau aku dekat sekolah aku gelak je kuat-kuat sampai tersedak-sedak sebab aku tak pandai gelak ayu-ayu ni .



agak-agak korang macam aku dekat rumah gelak sorang-sorang meh ramai tengok cerita ni. comedy boots camp pukul 8 malam hari selasa ulangan pukul 12 malam dekat animax ok. sumpah kalau korang tengok cerita ni gelak sampai tak ingat dunia .


thanks to alipah and farisha sebab follow blog ini . thanks yo ! dan kepada korang baca tochee tochee sebab baca entri merepek ini :D


pictures from google :)

Saturday, December 11, 2010

Little Fashionista


Asslamualaikum readers :D


fashionista adalah seseorang yang bergaya . semua perempuan tak kira umur dari yang umur 3 tahun sampai dah tua ganyut pun mesti nak bergaya . yang umur kecik-kecik dah ada set makeup sendiri yang dah tua jangan katalah berus-berus untuk makeup boleh buat berus untuk lukisan seni sekolah .




kenal sama ini sharpener ? ada kisah yang tersingkap disebalik sharpener ini .


satu hari cikgu tadika kasi kerja rumah suruh colour-colour . memang cikgu tadika suka sangat suruh budak-budak colour katanya menjana minda . balik rumah campak beg terus keluar buku kerja rumah siapkan .aku pun colour dengan penuh feel sebab kalau cantik cikgu kasi hadiah .
tiba-tiba tengah syok feeling colour sambil nyanyi lagu digimon pensil warna yang aku guna patah . alamak macam mana ni ? kalau tak siap nanti cikgu marah tak kasi hadiah .

apa lagi aku pun berlari turun pergi ambik beg yang aku campak entah ke mana . buka beg cari pencil box . puas aku korek-korek selongkar-selongkar tak nampak pun batang hidung si sharpener ni . nak minta dekat adik , adik baru umur setahun .

puas cari cari tiba-tiba nampak macam kelibat yang aku cari .Yeah ! aku jumpa . terus ambil bawak naik atas . dan guna terus simpan dalam pencil box .

esok pergi sekolah muka senyum macam kerang busuk sebab dah siap . bangga-bangga dekat kawan sebab siap . yang tak siap muka dah cuak sebab takut kena marah .

then balik tadika puan mama panggil tanya ada nampak tak dia punya barang . muka innocent tanya barang apa ma ? then mama kata ala sharpener mama . Owh sharpener mama ! terus ambil pencil box bagi dekat mama . bila mama tanya buat apa dengan dia punya sharpener . dengan muka tidak tahu bersalah aku kata

"Kakak guna untuk sharp kakak punya pensil warna "


puan mama terdiam dan suruh aku simpan ja sharpener tu . pernah ada pengalaman macam ni ?
kalau aku pikir balik kenapa aku dia buat sharpener pensil dengan eyeliner sama ? cubalah buat lain-lain bentuk tak adalah aku pi rembat puan mama punya eyeliner sharpener T_T






little fashionista Suri Cruise . comel anak si Tom Cruise ni . cik suri pinjam coat boleh tak ? comellah coat awak !


ini antara little fashionista yang selalu menggegarkan dunia . tak lama lagi cik suri bolehlah gantikan maknya jadi model .

bertuah si Suri ni . kocik-kocik lagi dah boleh beli baju mahal-mahal .berani pakai heels :) kalau aku pakai heels mahu jalan tertonggek-tonggek nak stabilkan badan yang chubby ni .


sebenarnya entri ini sambungan kepada entri zaman keseronokan tiada bandingan :D
kepada yang tak baca lagi silalah baca ya . hope enjoy baca entri merepek ni :)


p/s : thanks for alya because follow me and make it to a special number .

Thursday, December 9, 2010

Zaman keseronokan yang tiada bandingan :D

Assalamualaikum dears :D


sekolah dan nak start tapi revision tak buat . asyik online, tengok tv, makan , tidur dan ulang perkara yang sama . otak ni dah rasa lembab tahap siput khinzir . nak menulis tangan dah mengigil macam dapat results PMR . apa kau tak ingat ke Izlyn tahun depan nak PMR ?

macam tulah kehidupan aku semenjak cuti . orang cuti sekolah pergi jalan-jalan aku duduk rumah . nak holiday nak holiday nak holiday ! *panggg satu tamparan hinggap di pipi sebab buat bising *


disebabkan tangan ni gatal jugak nak menghupdate walaupun tak ada idea korang bacalah juga ya apa yang aku membebel .jangan salahkan aku kalau entri tak best tapi salahkan tangan sebab dia menekan .

dulu kecik-kecik aku ni bukanlah seorang yang berani . bukan kaki rayau , kaki pukul , kaki buli dan kaki ayam . tapi aku adalah budak yang sering dibuli . pengalaman dibuli memang banyak tapi aku cerita dekat lain entri :D

lupakan kisah sedih mari kita cerita pasal kegembiraan . waktu dulu mana ada internet bagai ni . Komputer pun tak kenal sangat apa lagi Internet . walaupun tak ada itu semua kehidupan aku tetap berwarna-warni . tak macam budak-budak sekarang jiran sebelah rumah pun tak kenal .

dulu aku selalu main teng-teng , main tanglung malam-malam dan yang paling best main kejar-kejar . aku bukanlah duduk dekat bandar aku hanya duduk di Sungai Pelek yang semua orang berperangai pelik .


Pernah satu hari time tengah golek-golek tengok TV dengan puan mama aku dok usha dekat luar tengah hingar-bingar macam pasar malam . depa dok main kejar-kejar , sorok-sorok dan segalanya . memang syok habis . dah habis usha aku pergi dekat puan mama ingat nak suruh buka pintu sebab time tu kocik lagi tak sampai nak bukak pintu . aku pergi dekat-dekat dah tengok puan mama tertidur . aduh macam mana nak keluar ni ? try juga panjat grill tapi tak sampai . macam-macam aku buat tapi still tak boleh keluar . aku nekad nak buat juga benda ni . dengan mengumpul segala suara yang ada aku pun menjerit

"Amir tolong bukak pintu aku nak keluar !"


ambik kau tak padan dengan kecik nak jerit-jerit panggil orang suruh bukak . dah tu bukan nak suruh perempuan yang tolong bukakan aku pi panggil lelaki . Gatal tak aku ;) nasiblah si Amir ni nak tolong bukak kan kalau tak aku terpaksalah intai dari jauh .

macam aku cakap aku bukan dibesarkan di bandar . aku hanya dibesarkan di sebuah pekan di Sepang yang dipanggil Sungai Pelek . Tapi aku bukan anak jati Selangor sebab aku lahir dekat Negeri Sembilan :)

Hujung minggu community puan mama selalu picnic dekat Bagan Lalang . best gila time tu sebab boleh jumpa scandal-scandal *gatal* boleh jumpa kawan-kawan gedik . tapi satu yang aku tak pernah buat walaupun jarak rumah aku dari Bagan Lalang hanya 5 km iaitu mandi laut dekat Bagan Lalang .mula-mula aku tak tahu kenapa puan mama dan encik abah tak kasi bila dah besar baru aku faham yang Bagan Lalang bersambung dengan Port Dickson dan Morib dekat Morib ada babi . Tahi babi salur dekat sungai keluar dekat laut sampai dekat Bagan Lalang .
Mesti tak faham kan meh aku short kan

conclusion : Bagan Lalang air tak bersih sebab ada najis khinzir .


Dah faham ? bagus ! banyak benda aku nak cerita tapi sampai sini dulu ya . Nantikan sambungannya :)



kartun kegemaran aku The Pink Panther !




Wednesday, December 8, 2010

Macam mana nak kurus ?


Assalamualaikum semua :)

entri ni sambung entri Oh lemak oh lemak mari tambah lemak. ok ni aku nak cakap tabiat aku yang kuat makan . nak kata kuat makan tak juga sebab aku kalau hari sekolah mana ada aku makan nasi . mungkin sebab hari minggu aku makan heavy untuk top up yang lompong waktu sekolah .


sekarang dah cuti sekolah memang tak ada waktu perut ni nak berehatlah . bestnya kalau sekarang ni bulan puasa mesti sekarang aku kurus . cuti sekolah badan memang bulat macam ikan buntal . balik kampung lagilah menjadi-jadi . mana taknya nenek masak sedap sangat sampai bertambah-tambah si cucu makan .




bila Lin nak kurus macam Kak Lin ? tengok aku pose pun sambil pegang sedu . terbukti aku kuat makan kan . cuma tak nak mengaku je -.-



saja ambil jauh-jauh sebab nak tahan nafsu yang bergelodak tengok kek bermacam-macam
jenis . karang kalau aku ambil dekat-dekat nampak sangat aku kuat melantak :D



macam mana nak kurus kalau gula-gula replika pun aku nak . time ni aku terkinja-kinja suruh sepupu aku ambil gambar . dia layan je kerenah aku yang keanak-anakan . time ini orang lalu lalang dok usha je apa lah budak ni buat . macam tak perna jumpa gula-gula.



dekat kedai ni banyak gila coklat . tapi puan mama kasi 15 dolar dapat beli m&m je . nak mengubat luka di hati tangkaplah gambar dengan gula-gula ni . nasib kau gula-gula tipu kalau betul dah lama aku rembat bawak balik Malaysia



jangan tiru tabiat aku ya . aku ni azam memang hangat-hangat tahi ayam . semangat je lebih tapi nan ado . tak buat langsung . tapi tak apa sekurang-kurangnya ada semangatkan .


Ganbatte Kudasai for all of you yang nak kurus !

Oh lemak Oh lemak mari tambah lemak !


Assalamualaikum semua :)



sekarang badan dah tembam bak labu . kalau jumpa aku duduk sebelah labu mesti tak cam mana satu aku mana satu labu . macam tulah sekarang muka aku .

berat tak payah cerita lah memang naik mendadak gila-gila . mana taknya duduk rumah bangun tengah hari buta lepas tu makan , makan dan makan . peluh tak keluar itu sebab badan dah bulat pipi dah bulat semua dah bulat .



jealous tengok body aweks tu bilalah body aku jadi macam tu :(


tengok aweks tu shape dia fuhh . kepada kawan-kawan aku nanti bukak sekolah janganlah tak tegur aku . yalah kot-kot kau tak nampak aku sebab dah berubah jadi orang lain.so jangan lupa aku ya -.-


macam manalah nak kurus ? sesiapa ada tips yang berkesan tak buat izlyn yang memang pemalas dalam bab nak turun berat badan . share lah dengan aku tak baik simpan sorang-sorang Tuhan marah .

pernah tak alami kalau balik kampung mesti orang kata
"Anak kau lagi BESAR dari kau "


sentap gila dengan ayat ni . buat pengetahuan mak cik memang saya BESAR nak buat macam mana . kadang-kadang rasa menyampah nak balik kampung pasal benda ni . cuba lah mak cik cakap saya ni makin cantik ke makin rajin ke atau susah sangat cakap saya ni makin comel tak adalah sentap sangat .


dah lah nak tutup cerita sebab tak tahu nak tulis apa . so buat sesiapa tengah baca yang pernah alami kes macam aku cakap dengan aku tahu . dan sesiapa yang body yang mantop tu cuba share dengan aku mana tahu berkesan .


terima kasih sebab baca :)


p/s ; sejak akhir-akhir ni entri macam mintak penyepak je .agree ?



Tuesday, December 7, 2010

Prefect choice

Assalamualaikum :)

sekarang ni macam-macam pesen tudung dekat malaysia . ada shawl ala-ala yuna , tudung wardina . tudung ekin , tudung bawal dan tudung siti . kira kalau pergi jalan TAR mesti dengar orang dok promote suruh beli tudung

" Mai mai beli Tudung siti satu . Sepuluh ringgit satu . mai singgah mai "

aku kan sekarang tengah nak berjinak-jinak dengan tudung . bila malam-malam dalam pukul 12 aku mulalah try pakai tudung puan mama yang tersedia berlambak *mama tak tahu * . lepas tu mulalah dengar pintu terkuak terus bukak tudung pergi tengok TV . yalah takut mama tahu aku pakai tudung dia :)


ni kat sini aku nak tujuklah sikit tudung yang aku pernah sorok-sorok pakai . tudung yang aku selalu pakai pun ada :)





tudung gypsy tapi aku panggil tudung langsir sebab bawah dia macam nak ikat kangsir




tudung sarung .kaum ibu memang suka pakai tudung ni sebab mereka kata senang di pakai tak payah iron




tudung yang aku selalu pakai . tudung sekolah dan satu-satunya tudung putih yang ada dalam koleksi :)




ini antara sebahagian tudung yang aku pernah pakai . tidak lupa tudung bawal tapi aku terlupa nak upload tapi korang mesti kenalkan tudung bawal mana satu . kalau perasan ketiga-tiga picture menunjukkan gigi kapak yang besar . sila ignore gigi kapak itu ya :)



p/s : makin lama entri makin bosan . pendapat korang macam mana ? adakah entri aku makin bosan :(

Saturday, December 4, 2010

Kenapa bila aku dah beli baru keluar yang baru ?


Assalamualaikum :(


grrr geramnya dengan nikon . pasai apa bila aku dah beli hang dok seronok keluaq produk baru . truly sebenarnya baru 2 bulan lebih lebih camera nikon D3000 . ok korang nak kata camera aku lapuk . fine memang aku beli camera lapuk . puas hati hang pa semua .


after 2 months later nikon ni dok gatai keluaq camera baru D3100 . grrr geramnya chek . pasai apa time aku beli dulu hang pa tak kata ada keluaq camera baru . hangpa memang nak sabotaj chekkan. chek tak mau kawan dengan hangpa semua :(


meet and greet my nikon D3000


wa cakap sama lu wa tak mau kawan lu . ni yang aku nak cabut nombor D3000 dekat tepi camera bubuh D3100 nanti kalau orang tanya camera chek D apa aku cakaplah D 3100 kan senang ? cepat tepuk tangan atas kepandaian aku . Nyiahoho !

tak apa camera D 3000 ku sayang . kau banyak berjasa dengan aku . tanpa kau aku tak boleh tangkap gambar puan mama convo . tanpa kau aku tak kena marah dengan imigrisen singapore pasal tangkap gambar kat imigresen . tanpa kau aku tak boleh tangkap gambar untuk hari raya . dan tanpa kau aku tak boleh buat photoshoot barbie *tak ada kerja *


tanpa kau siapalah aku *apasal tiba-tiba jiwang ni * oklah nak berangan kot kot durian runtuh dapat camera DSLR baru .buat yang sekarang tengah teraba-raba nak beli DSLR mana satu ni aku bagi link untuk hangpa semua .

amboi naik lemak semua sejak akhir-akhir ni aku dok sumbat korang dengan link-link bagai . tak apa nanti dapat pahala sebab dapat membantu orang yang tengah kesusahan . jangan lupa klik ok !


france word for today = mon nom est Abu maksud nama saya Abu


Friday, December 3, 2010

Tudung dan Menutup Aurat

Assalamualaikum :)

agak korang rasa ok tak kalau aku pakai tudung . yelah aku rasa memang nak pakai tudung tapi tak bersedia. mak cik aku selalu tanya " Lin , lin dah period bila lagi nak pakai tudung ?" aku akan jawab dengan jawapan selamat iaitu " InsyaAllah nanti Lin pakai "

tengok aku ayat pergh memang jawapan selamat. kadang-kadang kawan-kawan aku suruh aku pakai tudung tapi aku diam je . sebenarnya bukan aku tak nak pakai tudung dalam keadaan aku tak rela . ya memang perempuan wajib menutup aurat tapi kalau sekejap pakai sekejap tak pakai tak guna juga kan . kalau pakai tudung tapi pendek nampak rambut pakai baju sendat macam sarung nangka tak guna jugakan . kalau pakai tudung tapi dye rambut tak guna jugakan .

aku bukan pandai sangat dalam bab agama ni sebab aku juga tak perfect . tapi bagi aku bila kita dah betul-betul tekad nak pakai tudung biarlah kita pakai untuk selamanya. jangan pula sekejap pakai sekejap bukak . dan lagipun sekarang tudung berpesen-pesen dan ramai sekarang perempuan yang bertudung . Alhamdullilah ramai yang bertudung .


tapi aku nak tegur sikitlah dari pengamatan aku ada yang bertudung tapi baju lengan pendek . bukankah itu juga aurat ? walaupun aku tak pakai tudung baju aku tetap lengan panjang . kalau aku pakai lengan pendek puan mama dan encik abah akan suruh aku naik bilik pakai inner .


okey lagi satu pengamatan aku ada certain-certain woman yang pakai tudung tapi nampak rambut . mean bukan rambut depan yang terjojol keluar tapi rambut belakang . bukankah itu juga aurat ? mungkin rambut dia panjang itu sebab kalau ikat pun still nampak rambut .

aku menulis dekat sini bukan nak berlagak pandai . nanti mesti ada certain people kata dia tak pakai tudung lagi teruk dari orang pakai tudung . itu semua tidak mengapa . katakanlah apa yang anda suka kerana saya dalam perubahan menjadi muslim sejati .

walaupun saya tidak bertudung saya jaga solat saya . walaupun saya tidak bertudung saya jaga puasa saya dan walaupun saya tidak bertudung saya jaga akhlak saya kerana saya percaya satu hari nanti saya akan jadi muslim yang sejati dengan izin Allah

tiap-tiap hari saya berdoa agar Allah membuka pintu hidayah agar saya berubah dan ingin menutup aurat . kepada para readers yang membaca saya harap anda tidak berkecil hati dengan entri saya kali ini .


jika ingin tahu lebih lanjut pasal penjagaan aurat wanita boleh jenguk sini http://zaharuddin.blogspot.com/2010/10/bertudung-tapi-hanya-hipokrit.html#more






Thursday, December 2, 2010

Blogger-blogger yang bombastic


Assalamualaikum readers :)


walaweyh lama gila aku tak menghupdate blog ni . Aku sudah melakukan perubahan yang drastik terhadap blog ini . Nama aku dah tukar Blog Picisan sebab aku sedar aku punya blog bukan se-glamour mana pun sampai boleh masuk Blog Pilihan Malaysia . Layout pula gambar elmo yang berlakon dalam sesame street . Layout ni buat aku terkonang zaman dulu belajar ABC kalau cuti mesti tengok elmo . waktu tu fikiran masih suci dan polos . sekarang nak tengok cerita elmo selisih malaikat empat puluh empat ya sebab sekarang mana boleh layan elmo kita mesti layan cerita America's Next Top Model baru teransang sikit nak kurus macam depa semua .


back to the title Blogger-blogger yang bombastic , kebaboom , bom atom dan tak lupa kepada bomba . sebenarnya nak tulis pasal blogger-blogger yang aku selalu usha lepas itu nak share lah dengan korang kot-kot blog ni sesuai dengan jiwa korang semua .



firstly kita start dengan Irine Nadia Marcello



kenapalah anda comel sangat ya Irine ? Followers dekat blog dia dan beribu ribu limau dan semua kenal yang dia ini adik kepada seorang blogger lelaki yang terkenal Aizul Marcello . Cantik kan Irine ni.



kenapa anda comel banget siyh ?


mata di besar-besar comel banget siyh . Cara dia pakai tudung memang stylo habis . aku jumpa blog dia pun lepas usha blog abang dia . Cik Irine saya selalu usha blog awak tau . Picture awak semua cun-melecun .




jangan main-main ya . Dia pernah keluar majalah dara.com siap jadi covergirl lagi . Korang ada ? nan ado ! sama juga dengan aku :( dia ni selalu pergi photoshoot sana sini . saya suka dengan
awak ya cik Irine . Umur baru 18 tahun tapi dah keluar magazine . Saya support awak ya Irine . Go irine , go irine , go irine [tiba-tiba]


beralih kepada blog kedua yang aku adore gila adalah


siapa kenal dia angkat tangan ? dia ni comel banget dan seperti irine selalu pergi photoshoot . dia ada satu trademark yang kalau aku ikut sumpah macam badut keluar sarkas . dia punya trademark ialah


pakai riben . comel comel comel comel sangat . Pernah keluar majalah dara dalam bahagian make up dan bakal seorang doktor . sekarang tengah study medic dekat Bandung,Indonesia .
Tengok kau belajar kat obersi kau walaupun dekat tapi apa kau ingat nak belajar kat obersi tu senang ke . cara dia berpakaian pun stylo habis .




stylo gilakan cara dia berpakaian . Cik Fatin Liyana awak so gorgeous itu sebablah awak punya follower beribu ribu limau . Saya adore gila dengan blog awak .


dan terakhir adalah Cik Epal


aku suka gila blog dia sebab cara dia menulis ikut suka dia . blog dia memang gempak dan bombastic gila . Followers 5000 lebih dan dia ni memang terkenal di dalam dunia blog . Artis pun pernah baca blog dia .



comelkan cik epal ni . Cik Epal walaupun awak selalu kata awak gemuk tapi saya tetap kata awak cun dan comel . memang kalau siapa baca blog dia mesti nak baca lagi sebab cara dia menulis memang best . Rating aku untuk blog ni adalah 4 1/2 bintang out of 5 bintang .



oklah cukup sampai sini aku menulis . Silalah jenguk blog yang aku syorkan ya . memang tak rugi kalau korang baca .



p/s : ketiga-tiga mereka adalah top 5 blog pilihan malaysia so memang terbukti blog dia orang ni best :)

Sunday, November 28, 2010

JALAN KE OLIMPIK LONDON 2012

Assalamualaikum :)



dah lama tak menurunkan jari jemari yang kasar ke laptop capuk ini untuk menaip. you all rindu I tak ( ^-^) ? apa tak rindu (^~^) okey aku sedar siapa aku tapi aku tetap nak tulis jugak .


Sukan Asia di Guangzhou telah melabuhkan tirai semalam . Pasukan Malaysia telah mencapai sasaran 9 emas yang merupakan pencapaian yang sangat memberangsakan . Antara penyumbang pingat emas ialah




azizulhasni awang




Dato' Nicol Ann David



Azlan Iskandar



Inilah antara penyumbang pingat emas untuk pasukan Malaysia . Sekalung tahniah buat Azizulhasni Awang kerana telah automatik memasuki Olimpik di London 2012 .

[kenapa rasa macam pemberita tv 3 ? kalau kalau ada yang kerja tv3 sila recommend saya ]



Nyiahaha rasa macam pemberita pulak . Aku ni tengah frust sampai rasa nak tertonggek sebab tak dapat tengok penutup Sukan Asia . Izlyn cool lah babe ! Astro kan selalu ulang nanti mesti dia ulang balik . Okey buat astro nanti ulang balik ya walaupun kadang-kadang anda asyik ulang cerita yang sama sampai saya dah hafal cerita yang encik astro ulang . Tapi memang saya harap banget encik ulang ya [begging gila gila ni ]


Lagi satu encik astro saya boleh tak tolong ulang balik sukan asia yang Malaysia menang emas . saya terlepaslah bolehlah ulang ya [sungguh desperate]


buat China tahniah sebab dapat 199 pingat emas . Kalau gadai semua pingat emas tu boleh beli gelang sampai ke ketiak bolehlah lawan mami jarum . Hai mami jarum ( ^ 0 ^ )


oklah sampai sini entri yo ! lain kali saya update yo ! saya nak pi main yoyo yo !


p/s : nama you siapa ha ? i tak tengok you main pun . tapi I tahu you bukan orang Malaysia but you look so gorgeous

Tuesday, November 23, 2010

CONTEST ~ Kids & Baby Photo Contest



Assalamualaikum dan salam satu malaysia [ macam berita RTM pulak ]


time aku menaip ni aku rasa sangat excited tak terhingga sebab this is my first time join contest .
nak try lah jugak kot-kot aku menang ke boleh belanja korang semua cekides . Nyiahaha kalau aku menang kalau aku kalah aku duduk diam diam masuk dalam selimut sudah .



So aku nak try this contest sebab macam menarik je . Kita kena bubuh picture zaman kanak-kanak yang memang muka sangat innocent dan posing memang macam tugu negara . ok meh kita jenguk syarat-syarat penyertaan .





1. anda mesti menjadi follower blog kedua . http://sweetlikekisses.blogspot.com.Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru:)..

2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:)

3. letakkan banner contest di sidebar anda.

4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda..

5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini.

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest.

7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.


tarikh tutup sehingga 30 november 2010 .tetapi terpulang pada saya jika hendak menamatkan tarikh lebih awal:)..so be alert!:)


hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.

*syarat contest ni aku copy dari tuan empunya blog


hadiah yang bakal dimenangi bukan cikai cikai ya you all . Earring Lazo Diamond , white gold lagi ! sebab dah lama tak bertukar subang dokek telinga den ni kalau den monang boleh den meraso pakai sobang baru .





ok ini banner contest ni . klasik gila picture ni . dokek buaian lagi [ dah lama tak main buaian ]
sekarang ni meh semua join aku pergi geledah almari cari picture yang paling comel yang selama ni mak simpan dalam almari .





selepas penat bersusah payah geledah almari tapi disebabkan adik aku ni dok suruh aku masuk jugak contest so aku pun jumpa dengan picture ni . ok ini adalah picture yang aku pertaruhkan untuk contest ni . comel tak budak ni ? ok ini adik aku masa zaman kegemilangan kecomelan dia [ adik kalau kau baca blog kakak kau kena picit kakak ] so aku berharap aku akan menang sebab kalau aku menang nanti boleh belanja korang choki-choki .



time for tag ! yang kena tag tu join-join lah ya . hadiah lumayan gila !
so take alert ok !






ok selamat mencuba dan doakan aku menang ye!